Šokolaadi-kirsi kausitort

Pidulik magustoit sobib hästi näiteks jõulu- või aastavahetuselauale.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kogus Nami-Nami šokolaadi-brownie (pähkliteta!) või mõni muu šokolaadikook

700 g purk kirsse

soovi korral kirsilikööri

4 x 230 g topsi šokolaadipudingit

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

50 g suhkrut

Kaunistamiseks:

riivitud šokolaadi

Valmistamine

Küpseta esmalt brownie selle retsepti järgi või kasuta muud tummist šokolaadikooki. 

Lõika jahtunud brownie 2x2cm tükkideks. Tõsta pool tükkidest kausikoogi nõusse, vala peale veerand kirsikompoti vedelikust ja puista peale pooled kirsid. Tõsta peale ülejäänud brownie-tükid, niisuta teise veerandi kompotivedelikuga ja puista peale ülejäänud kirsid (jäta mõned kaunistuseks). Tõsta peale puding, aja kergelt laiali. 

Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Tõsta kuhjana kausitordi peale.

Kaunista riivitud šokolaadiga ja mõne kirsiga.

Lase enne serveerimist vähemalt paar tundi jahedas seista.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni

Loe  veel:

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 17.12.2016 19:04

Mõnus ja näeb kena välja! Kui šokolaadikook on olemas, on kausitordi kokku panek väga kiire ja lihtne.

Pille
postitatud 23.12.2020 14:11

Laps tegi seda ühe kooliprojekti tarbeks. Sel korral mahtus kaussi 3 kakaopudingit, koogiks oli Nami-Nami musta oa brownie :)

Marju A.
postitatud 16.11.2023 12:19

Śokolaadi-kirsi kausitort, ülihea! Mul browniseid ei olnud, oli Pealinna kook poest ja peale mandlihelbed ning röstitud metsapähklid, šokolaadipuding oli ka metsapähklimaitsega. Lihtne teha ja ülimaitsev!