565 g purk konservitud litšisid siirupis
5-6 mandariini
4 sl hakitud värsket münti
Soovi korral:kreeka või maitsestamata jogurtit serveerimiseks
Kurna litšid, aga siirup hoia alles! Siirup pane väikesesse potti ja kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni. Siis lase u 15 minutit tasasel tulel podiseda, kuni siirup on paksenenud. Lase jahtuda.
Litšid rebi pooleks ning pane kaussi.
Koori mandariinid, jaota segmentideks. Eemalda ettevaatlikult valged kiud, siis pane mandariinid kaussi litšide juurde.
Kalla jahtunud siirup kaussi, lisa hakitud münt ning sega salat kergelt läbi. Lase enne serveerimist umbes pool tundi maitsestuda.
Puista peale veel veidi värsket münti ja serveeri.
Retsept on mugandatud austraallaste Taste.com.au lehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Litši-mandariinisalat
Põnev ja aromaatne puuviljasalat.