Vetkoek on Lõuna-Aafrikas armastatud rasvapirukad, mida võib serveerida hakkliha, juustu või ka moosiga. Siinse retsepti järgi saab hästi mõnusad pehmed-tihked pontšikud. Fotol on need serveeritud riivitud juustu ja aedvaarika-sinikamoosiga.
Sega jahu, kuivpärm, suhkur ja sool omavahel, siis sega juurde üsna soe ves (42C). Sega tainas ühtlaseks, puista peale veidi jahu. Kata tainakauss toidukile või puhta köögirätikuga ja lase soojas kahekordseks kerkida.
Vala väikesesse potti u 4-5 cm õli ja kuumuta u 200 kraadi juures. Jaota tainas väikesteks, umbes muna suurusteks pallideks. Vajuta need jahuste käte vahel lapikuks ja küpseta paarikaupa kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks.
Lase pontšikutel köögipaberil korra taheneda, siis serveeri kohe. Serveerimiseks lõika need peaaegu pooleks ja täida meelepärase täidisega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Vetkoek
Vetkoek on Lõuna-Aafrikas armastatud rasvapirukad, mida võib serveerida hakkliha, juustu või ka moosiga. Siinse retsepti järgi saab hästi mõnusad pehmed-tihked pontšikud. Fotol on need serveeritud riivitud juustu ja aedvaarika-sinikamoosiga.