1 sl õli
150 g suitsupeekonikuubikuid
2 väiksemat rullkõrvitsat
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
100 g riivitud Grana Padano't, Parmesani või Pecorino Romano juustu
250-300 g makarone (tagliatelle, linguine, fettuccine)
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, pane sõelale, puista peale veidi soola ja lase 15-20 minutit tõmmata - see aitab liigsel vedelikul eralduda. Suru kuivemaks.
Kuumuta suurel pannil õli, lisa peekonikuubikud ja prae umbes 5 minutit, kuni peekon on kergelt kuldne.
Lisa suvikõrvits ja prae segades umbes 5 minutit, kuni liigne niiskus on kadunud. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel paar minutit. Lisa rõõsk koor ja umbes pool riivitud juustust. Maitsesta soola-pipraga ja kuumuta veel paar minutit.
Samal ajal keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente. Võta tassitäis pastakeeduvett ja pane kõrvale.
Nõruta makaronid, lisa pannile ning sega kastmega korralikult läbi, segamise lihtsustamiseks lisa sorts - või kaks või kolm - pastakeeduvett.
Serveerimisel puista peale ülejäänud riivjuust.
Väga maitsev tuli, soovitan kindlasti proovida! Mõnusalt juustune ja ka küüslaugu maitset on hästi tunda. Peekonit soovitan rohkem panna ;)
Tegin seda eile. Väga maitsev!
Regin ka eile, väga hea oli ;)
Ühinen eelkirjutajatega :)
Superhea pasta ;)
Väga hea söök tuli, head isu mulle :)
Väga maitsev, teen selle retsepti järgi juba mitu aastat. Soovitan!
Järgi proovitud ja väägade hea oli :)
See on väga hea!
Tõesti maitsev! :-)
Väga hea. 10% Kohvikoorega jääb ka kreemias.
Meie perel proovitud! Aitäh. :) ...kadus kõhtu nii kiiresti, et ei ühtki pildiklõpsu saanud...
Tütre lemmiktoit!
Tõesti hea, teen seda ise ka tihti pastaroogadele.
Kreemjas peekoni-suvikõrvitsakaste makaronidega
Suvikõrvitsahooaja pastakaste.