Verikäki-kabatšokipirukas

Põnev lugejaretsept ajakirja Kodu & Aed kauaaegselt peatoimetajalt.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g pakk võiga pärmi-lehttainast

1 verikäkk

1 suvikõrvits (verikäkist veidi tüsedam)

150 g maitsestamata toorjuustu (nt Saaremaa)

2-3 küüslauguküünt

peotäis päikesekuivatatud tomateid

mõned värsked salveilehed

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lase pärmi-lehttainal sulada. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee igale tainatükile servast u 1 cm kaugusele sisselõige (mitte põhjani!). 

Haki küüslauk hästi peeneks, sega toorjuustuga ning lisa maitseks veidi soola. Määri tainalehtedele, aga mitte sisselõikest väljapoole. 

Lõika verikäkk suure terava noaga 2 mm viiludeks. Koori suvikõrvits ja viiluta 2 mm viiludeks. Haki päikesekuivatatud tomatid ja salveilehed peenikesteks ribadeks.

Aseta tainale vaheldumisi suvikõrvitsa- ja verikäkiviilud, raputa vahele natuke soola, pipart, salveid ja päikesekuivatatud tomatit.

Pane pirukad 200-220-kraadisesse ahju ja küpseta, kuni pirukaservad on kerkinud ja kuldpruunid.

Lase veidi jahtuda, söö soojalt või järgmisel päeval, maitsevad ühtmoodi head.

Vaata ka:

Retsept ja foto: Piret Veigel

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 27.10.2022 10:48

Huvitav! Ma prooviks midagi sarnast pohlamoosi ja õunaviiludega :)