400 g pakk võiga pärmi-lehttainast
1 verikäkk
1 suvikõrvits (verikäkist veidi tüsedam)
150 g maitsestamata toorjuustu (nt Saaremaa)
2-3 küüslauguküünt
peotäis päikesekuivatatud tomateid
mõned värsked salveilehed
soola ja musta pipart
Lase pärmi-lehttainal sulada. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee igale tainatükile servast u 1 cm kaugusele sisselõige (mitte põhjani!).
Haki küüslauk hästi peeneks, sega toorjuustuga ning lisa maitseks veidi soola. Määri tainalehtedele, aga mitte sisselõikest väljapoole.
Lõika verikäkk suure terava noaga 2 mm viiludeks. Koori suvikõrvits ja viiluta 2 mm viiludeks. Haki päikesekuivatatud tomatid ja salveilehed peenikesteks ribadeks.
Aseta tainale vaheldumisi suvikõrvitsa- ja verikäkiviilud, raputa vahele natuke soola, pipart, salveid ja päikesekuivatatud tomatit.
Pane pirukad 200-220-kraadisesse ahju ja küpseta, kuni pirukaservad on kerkinud ja kuldpruunid.
Lase veidi jahtuda, söö soojalt või järgmisel päeval, maitsevad ühtmoodi head.
Retsept ja foto: Piret Veigel
Verikäki-kabatšokipirukas
Põnev lugejaretsept ajakirja Kodu & Aed kauaaegselt peatoimetajalt.