750 g rabarbrit
100 g suhkrut
2 sl nisujahu
1 tl jahvatatud kardemoni
2-3 tl vanillisuhkrut
Kate:150 g nisujahu
100 g suhkrut
0.5 tl soola
75 g võid
Lõika rabarber 2-3 cm tükkideks ja laota ahjuvormi. Sega omavahel suhkur, jahu, vanillisuhkur ja jahvatatud kardemon, puista rabarbritele. Sega käte abil rabarbreid nii, et kõik oleksid jahuseguga kaetud.
Sega katte jaoks jahu, sool ja suhkur omavahel, siis haki juurde külm või (kui kasutad köögikombaini, siis sega, kuni saad puruse taina. Väldi liigset töötlemist, sest siis on tulemuseks kõva tainas!).
Puista purukate rabarbritele ning küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni rabarber on pehme ja kate kuldpruun.
Pildi tegi Liina Vahter.
Sõime vaniljejäätisega ja oli maitsev nii soojalt kui jahtunult.
Asendasin kattes oleva nisujahu pähklijahuga (mandli- ja sarapuupähkli segu) ning tavalise suhkru kookospalmisuhkruga. Super tulemus! Karamelline ja pähkline. Kindlasti teen veel.</br> Serveerisin maitsestamata jogurtiga, millesse segasin natuke kookospalmisuhkrut.</br>
jahtunult söömiseni asi ei jõudnudki, sai varem otsa
Rabarbrivorm vanilli ja kardemoniga
Vanill-rabarber-kardemon on maitsev kooslus. Serveeri rabarbrikrõbedikku vahukoorega või suhkruga maitsestatud hapukoorega.