Maasikasinep sobib hästi erinevate grillitud liharoogade lisandiks.
2 dl püreestatud maasikaid
1 dl suhkrut
1 dl sinepipulbrit
1,5 sl maisitärklist
1 sl vett
1 sl valge veini äädikat
Mõõda maasikapüree, suhkur ja sinepipulber potti, sega vispliga ühtlaseks. Kuumuta pidevalt segads keemiseni.
Sega maisitärklis supilusikatäie veega, vispelda sinepisegu hulka. Lase paar minutit mulksuda.
Tõsta pott tulelt, lase jahtuda. Siis vispelda juurde veiniäädikas ja jaota sinep hoolikalt pestud pudelitesse.
Maasikasinep säilib külmkapis paar nädalat.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku (3/2013)
Maasikasinep
Maasikasinep sobib hästi erinevate grillitud liharoogade lisandiks.