Maasikasinep

Maasikasinep sobib hästi erinevate grillitud liharoogade lisandiks.

Kogus
4 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 dl püreestatud maasikaid

1 dl suhkrut

1 dl sinepipulbrit

1,5 sl maisitärklist

1 sl vett

1 sl valge veini äädikat

Valmistamine

Mõõda maasikapüree, suhkur ja sinepipulber potti, sega vispliga ühtlaseks. Kuumuta pidevalt segads keemiseni. 

Sega maisitärklis supilusikatäie veega, vispelda sinepisegu hulka. Lase paar minutit mulksuda. 

Tõsta pott tulelt, lase jahtuda. Siis vispelda juurde veiniäädikas ja jaota sinep hoolikalt pestud pudelitesse. 

Maasikasinep säilib külmkapis paar nädalat. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku (3/2013)

LISA KOMMENTAAR