Koostisosad

50 g vegan- margariini

120 g sojapiima

2 sl õli

250 g nisujahu

50 g suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

Valmistamine

Sulata väikeses potis margariin lisa sojapiim ja õli ning sega ühtlaseks.  Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. 

Sega suuremas kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool omavahel. Sega juurde margariini-piimasegu ning sega ühtlaseks. 

Võta (kergelt jahuste) käte abil tainast väikesed tainaportsud, suru need lapikuks ning suru pöidlaga keskele auk.

Kuumuta pannil veidi õli (õli on piisavalt kuum, kui väike saiatükk 45-60 sekundiga kuldseks küpseb ja pinnale tõuseb). Libista sõõrikud ettevaatlikult kuuma õli sisse ja küpseta 3-5 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni sõõrikud on kuldpruunid. 

Tõsta kurnlusikaga köögipaberile tahenema, siis kasta mõlemalt poolt peensuhkru sisse. 

Loe veel:

Mugandatud Tasty videost, pildi tegi Sonera

LISA KOMMENTAAR

Sonera
postitatud 16.07.2016 12:40

Äärmiselt maitsvad. Krõbe koorik, seest pehmed. Ja mis kõige tähtsam kiirelt valmivad. Sobivad üllatuskülaliste jaoks :D