Sulata väikeses potis margariin lisa sojapiim ja õli ning sega ühtlaseks. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda.
Sega suuremas kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool omavahel. Sega juurde margariini-piimasegu ning sega ühtlaseks.
Võta (kergelt jahuste) käte abil tainast väikesed tainaportsud, suru need lapikuks ning suru pöidlaga keskele auk.
Kuumuta pannil veidi õli (õli on piisavalt kuum, kui väike saiatükk 45-60 sekundiga kuldseks küpseb ja pinnale tõuseb). Libista sõõrikud ettevaatlikult kuuma õli sisse ja küpseta 3-5 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni sõõrikud on kuldpruunid.
Tõsta kurnlusikaga köögipaberile tahenema, siis kasta mõlemalt poolt peensuhkru sisse.
Vegan-sõõrikud