Vasikamaks salvei ja sibulaga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g vasikamaksa

2 punast sibulat

peotäis salveilehti

paar lonksu valget veini

näpuotsaga suhkrut

soola ja musta pipart

praadimiseks õli ja

selitatud võid

Valmistamine

Lõika vasikamaks umbes pöidlajämedusteks viiludeks. Eemalda võimalikud sooned ja kelmed, patsuta köögipaberiga kuivaks. 

Kuumuta pannil selitatud või ja õli ning pruunista maksaviilud kiirelt mõlemalt poolt. Lisa pannile punasibularattad ja salvei ning maitsesta maks ja sibul soola-pipraga. Lase ka sibulatel kergelt pruunistuda, siis lisa vein. Kui vein on poole võrra kokku keenud, võid lisada tsipake suhkrut, et kaste liiga hapukas ei oleks. 

Maks peab seest jääma just parasjagu roosakas - mitte liiga toores, mitte liiga küpsenud!

Loe veel:

Retsept on väikeste mugandustega Liina Karroni raamatust "Sööme liha" (kirjastus Hea Lugu

LISA KOMMENTAAR