2 sl (külmutatud) musti sõstraid
sorts Põltsamaa Tõmmut vm dessertveini
mõned piparmündilehekesed
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
Lõika pardirindadel terava noaga nahk risti läbi - jälgi, et nuga läbistaks vaid nahka, mitte liha!
Aseta pardirinnad, nahk allpool, pigem leigemapoolsele pannile. Sualta naha all olev rasv vaikselt välja. Siis tõsta kuumust ja prae nahk kuldseks ja krõbedaks. Prae pardirinnad ka teiselt poolt, siis maitsesta soola-pipraga.
Mässi pardifileed kahekordsesse fooliumi ja aseta 5 minutiks 200-kraadisesse ahju järelküpsema.
Samal ajal pane praepannile sõstrad ja mündilehed. Kuumuta tugeval tulel, kuni marjad pehmenevad. Lisa korralik sorts dessertveini ja keeda kaste veidi paksemaks. Ideaalis valmib kaste sama kiirelt, kui pardirinnad ahjus on. Soola-pipart pole kastmele lisada vaja, sest praadimisest tekkinud rasv peaks olema pardi maitsestamisest juba piisavalt soolane.
Tõsta pardifileed ahjust välja, lase paar minutit fooliumis rahuneda. Siis lõika fileed viiludeks, serveeri neid koos pannil valminud sõstrakastmega.
Retsept on väikeste mugandustega Liina Karroni raamatust "Sööme liha". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Pardirind Põltsamaa Tõmmu ja mustade sõstardega
Veidi põnevam viis hõrgu pardifilee valmistamiseks. ÄRA üle küpseta!