Pardirind Põltsamaa Tõmmu ja mustade sõstardega

Veidi põnevam viis hõrgu pardifilee valmistamiseks. ÄRA üle küpseta!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 pardi rinnafileed

2 sl (külmutatud) musti sõstraid

sorts Põltsamaa Tõmmut vm dessertveini

mõned piparmündilehekesed

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Lõika pardirindadel terava noaga nahk risti läbi - jälgi, et nuga läbistaks vaid nahka, mitte liha!

Aseta pardirinnad, nahk allpool, pigem leigemapoolsele pannile. Sualta naha all olev rasv vaikselt välja. Siis tõsta kuumust ja prae nahk kuldseks ja krõbedaks. Prae pardirinnad ka teiselt poolt, siis maitsesta soola-pipraga. 

Mässi pardifileed kahekordsesse fooliumi ja aseta 5 minutiks 200-kraadisesse ahju järelküpsema.  

Samal ajal pane praepannile sõstrad ja mündilehed. Kuumuta tugeval tulel, kuni marjad pehmenevad. Lisa korralik sorts dessertveini ja keeda kaste veidi paksemaks. Ideaalis valmib kaste sama kiirelt, kui pardirinnad ahjus on. Soola-pipart pole kastmele lisada vaja, sest praadimisest tekkinud rasv peaks olema pardi maitsestamisest juba piisavalt soolane. 

Tõsta pardifileed ahjust välja, lase paar minutit fooliumis rahuneda. Siis lõika fileed viiludeks, serveeri neid koos pannil valminud sõstrakastmega. 

Retsept on väikeste mugandustega Liina Karroni raamatust "Sööme liha". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR