225 g nisujahu
3 sl magustamata kakaopulbrit
150 g suhkrut
1 tl söögisoodat
0,5 tl soola
250 ml vett
75 ml õli
1 tl vanilliekstrakti
0,5 tl 30% äädikat
Pane ahi 200*C peale soojenema.
Pane kuivained kaussi, sega läbi. Tee kuivainete keskele suur lohk, vala sinna vesi ning vee sisse ülejäänud vedelad komponendid. Sega kiirelt tainas ühtlaseks ning vala 20cm läbimõõduga koogivormi. Aseta kook kuuma ahju ning küpseta 30-35 minutit, kuniks koogi keskele torgatud tikk puhtaks jääb.
Tõsta ahjust välja, lase täielikult jahtuda. Soovi korral kata meelepärase glasuuriga.
Mõnus kook! Hea ja lihtne teha ning üldjuhul on komponendid ka kodus olemas. Sobib munaallergia ning laktoositalumatuse korral hästi teha, kui kellelgi lisaks ka kakaoallergia on, maitseks kook kenasti ilmselt ka kakaod lisamata. Ja siis näiteks koos moosiga või toorjuustuglasuuriga.
Mis te arvate, kas kakao Meie Mark sobiks siia? Ja mind ka huvitab glasuur, et kuidas see sinna saadud on :)
Sirje, kuna Meie Mark on mittemagus kakaopulber, siis sobib ta koogi tegemiseks ideaalselt :)
Mis glasuur teie kooki kaunistab? Välimuselt sobib sinna väga hästi.
Pildil oleva koogi glasuuriks on Nutella (ehk šokolaadi-pähklikreem). Sobis kenasti :)
<p>Meie perele maitses, eriti lastele. Peale tegin toorjuustu glasuuri. Sulatasin veevannil pool tahvlit Kalevi küpsetusšokolaadi (et ikka päris patt sees oleks), segasin 1 karbi Philadelphia klassikalise toorjuustuga. Kõige peale ilu pärast hõbedased suhkrupärlid.</p> <p>Tõesti maitsev ja lihtne!</p>
Küpsetasin ka täna ise läbi :) Super hea :)
Väga väga hea kook! Juba pikemat aeg olen teinud seda.
Huvitav kuidas kook oleks kui asendaks suhkru meega?
Kahjuks ei kerkinud minu kook üldse ja jäi seest praktiliselt vedel. Ahi oli ilusti eelkuumutatud ja hoidsin 35 minutit.. Kas oskate nõu anda, milles võis asi olla? Kasutasin 30% äädika asemel 10%, aga panin siis 1,5 tl.
Mul jäi koogi tainas üldse väga vedel kuigi komponente sai retsepti järgi õigesti pandud, et kas tainas pidigi vedel jääma?
Eile sai järgi proovitud ja tõesti on hea :)
Väga maitsev ja imelihtne teha ;)
Tegin ka, jah supper hea kook, glasuur ja maasikaid sai peale veel.
Kook küpses ja kerkis kenasti, aga järgmine kord ma tuuniksin seda pisut. Kuna kook tuli nii paks, siis järgmine kord teeksin hoopis ahjuplaadile, et see õhem tuleks. Või siis lõikaks koogi pooleks ja vahele paneks mingit kreemi ja ehk ka marju. Praegu jäi kuidagi väga keeksine.
<p>Tegin täiega pattu!!!! Glasuuriks on šokolaadimousse vahukoorega.. jäi veidi vedelaks sest pidi kiirelt lauale saama. Suurem osa glasuurist sai päästud, topsi pandud ja kallasime seda koogitükkide peale :)</p> <p>Ja mis kõige parem? See on mu esimene šokolaadikook mis on õnnestunud!!! Maitse järgi see on ikka mega patune!!!</p>
Tegin ka hiljuti! Megahea on ikka pattu teha teinekord :)
Kuidas seda glasuuri peale tegite?
Kas koogi tainas pidigi vedel jääma, kuna mul jäi üsna vedel. kook alles ahjus , aga kardan et ei tule välja :(
Mmmmm kui ma saaks asendada nisujahu ja äädika, siis võiks juba proovida :)
Kiiresti valmiv ja lihtsad koostisosad. Perfektne nendeks õhtuteks, kui magusaisu on lõputu, aga midagi suhkrust kodus pole. Järgmine kord valmistan ka glasuuri koogi peale.
ma tegin ühe korra seda kooki aga see jäi kuidagi tuimaks proovin uuesti nädala vahetusel teha ehk veab rohkem
Kanadas tuntud ka kui "Wacky cake" :)
Väga hea oli!
Armsad küpsteajad! Mis te arvate, kas seda kooki on võimalik ka muffinite kujul teha? :)
Auri, ma ei ole testinud, aga kui muffinivormidesse paned, siis täida vormid 2/3 ulatuses, mitte rohkem! Ja KOHE ahju, soodaga tainad ei kannata seismist-ootamist!
Ei osanud nii head kooki sellistest koostisainetest oodatagi. Panin vahele aprikoosimoosi ja peale tegin tumedast šokolaadist glasuuri.
Võib ju proovida..
Tegin oma vegan sõpradele, kes külla tulid, 24-cm vormis seda kooki, vahele määrisin veidi kodust aprikoosimoosi ning peale tegin šokolaadiglasuuri (tume šokolaadi sulatatud vähese õliga), et nö vegan Sacheri kooki teha. Kakaopulbri purustasin tervetest kakaoubadest ning kook jäi selle pärast seest väga ilus punakas. Kõik kiitsid! :)
Mitte muna ja piim ei tee kooki patuseks vaid jahu ja suhkur! Seega pole siin poolpatust midagi. Kook on nii patune kui üks kook olla saab :)
Tegin Viimsi 2019. aasta kohvikutepäevale, küpsetasin 20x30 cm kandilises vormis, nii et kook oli veidi madalam. Kaunistasin värske musta sõstra mahlast tehtud võõbaga. Oli VÄGA popp ja sai palju kiita :)
Huvitav, et suhkrut patuks ei peeta...
Meie sööme kamavahtu Hiiumaiste metsmaasikatega!
Väga hea kook, pluss lihtne teha!
Tõesti väga hea ja lihtne valmistada. Taina panin kohe ahju peale äädika lisamist, õnnestus hästi.
Nii lihtne teha, vajalikud ained on enamasti alati kodus olemas ja tulemus meeldis meie perele väga:) kindlasti läheb kordamisele ja siis juba topelt koguses :)
Kui tahan suuremat kooki siis küpsetan kaks ja vahele panen kakao-võikreemi vm sarnast.
Kasutaja Sonera saatis pildi:
Poolpatune šokolaadikook
Alguses tahtsime sellele koogile panna nimeks "Patuvaba šokolaadikook", aga kuna kook sisaldab jahu, siis see vist ei sobi. Otsustasime siis hoopis "poolpatuse" kasuks, sest muna ja piima see kook ei sisalda :)
USAs tuntakse seda kooki "Chocolate Crazy Cake", "Wacky Cake", "Vinegar Cake" või "Chocolate Depression Cake" nime all, sest just 1930ndate Suure Depressiooni ajal see kook populaarseks muutus. Vaatamata sellele, et kook ei sisalda muna ega piimatooteid, on tegemist mahlase ja maitsva küpsetisega.