500 g kartuleid (kooritud kaal)
1 noorem rullkõrvits
pintseldamiseks oliiviõli
Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, siis nõruta ja lase veidi jahtuda.
Samal ajal riivi rullkõrvits* jämeda riiviga. Pane sõelale, puista peale umbes teelusikatäis peenikest soola ning lase 15 minutit kraanikausis seista. Siis pigista liigne vedelik välja.
Sega riivitud (soe) kartul ja kuivemaks pigistatud suvikõrvits korralikult omavahel, siis vormi sellest väikesed kroketid, arvestades umbes 1 sl segu kroketi kohta. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. (Kui võimalik, tõsta veerand tunniks sügavkülma tahenema).
Pintselda kroketid pealt oliiviõliga ning puista peale veidi soola. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35-45 minutit, kuni kroketid on kuldsed ja pealt krõbedad, kroketeid poole küpsetamise ajal ümber pöörates.
* Rullkõrvitsat pole enamasti koorida vaja. Kui Sul on suurem kabatšokk, siis võid eemaldada seemnetega pehme osa ning samuti liiga kõva koore.
Retsept on mugandatud She Likes Food blogist (vt siit)
Kartuli-suvikõrvitsakroketid
Ahjus küpsetatud kartuli-suvikõrvitsakroketid maitsevad hästi näiteks tomatikastme või koduse ketšupiga.