Tinto de verano

Ehk suvine viis punaveini serveerimiseks Hispaaniast. Kui sangria valmistamine nõuab veidi aega, siis tinto de verano valmib hetkega.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
2 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

3-4 jääkuubikut

paar sidruniviilu

1 osa punast veini

1 osa limonaadi

Valmistamine

Võta suur (veini)klaas, lisa jääkuubikud. Soovi korral lisa paar sidruniviilu. Vala peale võrdsetes osades punast veini* ja limonaadi**. 

* Vein võiks olla muidugi Hispaania oma, nt tempranillo või mõni muu täidlane (mitte väga kallis) vein.

** Hispaanias kasutatakse gaseosa't ehk kohalikku limonaadi "La Casera", aga sobib iga mitte liiga magus limonaad (Kelluke, Sprite, 7-Up - või siis limonaadi ja mullivee segu). Claudia Roden soovitab aga hoopis sidrunimahla ja mullivett lisada. 

LISA KOMMENTAAR