Hapurokk

Omapärane magustoit Muhu saarelt.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l keefirit või petti

200-250 g nisujahu

1 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1-2 sl võid

Valmistamine

Sega külma keefiri või peti sisse nii palju jahu, et tekib 20% hapukoore taoline mass. Keeda keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni saad paksema läikiva pudru.

Enne keetmise lõppu maitsesta suhkru, vanillsuhkru ja soovi korral ka 1-2 sl võiga. 

Retsept on mugandatud Hele-Mai Alamaa, Evelin Ilvese ja Tuuli Mathiseni raamatus "Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki" (Ajakirjade Kirjastus, 2014)

LISA KOMMENTAAR

Xx
postitatud 06.10.2018 15:35

See ei ole autentne Muhu hapurokk. Autentne on kartulitest.