Küüslauguvõrse-oadipp

Dipikaste küüslauguvõrsete (garlic scapes) ning valgete ubadega. 

Kogus
u 3,5 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4-5 küüslauguvõrset

1 sl värskelt pressitud sidrunimahla

400 g purk konservitud cannellini ube

soola ja musta pipart

4 sl oliiviõli

Garneering:

oliiviõli ja meresoolahelbeid

Valmistamine

Lõika küüslauguvõrsed viiludeks, pane köögikombaini koos sidrunimahla, soola ja pipraga. Peenesta, siis lisa loputatud ja nõrutatud oad ning töötle ühtlaseks püreeks.

Nirista vähehaaval juurde oliiviõli, püreestamist jätkates. Vajadusel lisa 2-3 sl vett, et saaksid pehme dipikastme. Meki - vajadusel lisa soola, pipart ja/või sidrunimahla. 

Tõsta dipikaste taldrikule, nirista peale veel veidi oliiviõli ja riputa peale mõned soolahelbed. 

Loe veel:

Allikas: NYT, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.07.2025 22:27

Ma olen 2015. aastal sellise pildi teinud:

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 17:17

Vahelduseks hummusele hea variant.