Lõika ribi kontide vahelt väiksemateks tükkideks. Koori peet, riivi jämedalt.
Aseta kondid külma vette keema ja riisu tekkinud vaht. Lisa hapukapsas ja peet, lase keema tõusta. Alanda kuumust ja lase 45 minutit potis rahulikult podiseda. Maitsesta seejärel soola, suhkru ja pipraga mõnusalt magushapuks ning keeda veel 10 minutit, et maitsed ühtlustuksid*.
Tõsta kondid leeme seest ja haki liha supi sisse tagasi. Soovi korral serveeri hapukoorega.
Nipid ja soovitused:
Päris alguses ei tasu supile maitseaineid lisada, sest hapukapsas annab leemele nii soolasust kui ka hapukust ja kuni maitsed pole välja keenud, ei saa roa maitset lõplikult kujundada.
Pille Enden ja Lia Virkus soovitavad kasutada Oskari röövlipraadi. 2015. a. sügisel Pille sellist toodet kohalikus kaubandusvõrgus enam ei leidnud, aga sobivad nt Rakvere ribisnäkk või Rannarootsi Röövliribi.
Retsept ilmus ajakirja Pere & Kodu retseptilisas Pereköök (aprill 2015)
Roosa hapukapsasupp
Vürtsikas röövlipraad annab supile mõnusalt hõõguvkuuma meki. Tervislik ja kerge, ent samas toitev roog.