Äädikasardiinid

Sarde Allinguate retsept on pärit Anna Tasca Lanza kokakoolist Sitsiilias, kus mul oli au külalisena viibida 2014. a. suvel.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g hästi värskeid väikseid sardiine

2.5 dl punase veini äädikat

5 dl nisujahu

praadimiseks köögiviljaõli

peenikest meresoola

Valmistamine

Puhasta sardiinid - eemalda pead, roogi ja fileeri. Pane sardiinid väikesesse ahjuvormi, kalla peale veiniäädikas ja lase 20-30 minutit maitsestuda. Siis nõruta sardiinid hoolega, kasta jahusse.

Kuumuta suurel pannil 2,5 cm õli. Prae sardiinid rohkes õlis jaokaupa kuldseks - selleks kulub umbes 2 minutit. Tõsta korraks köögipaberile tahenema, puista peale soola ja serveeri kuumalt.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Nozze d'Oro, Contea di Sclafani, Sitsiilia

Nozze d'Oro on valmistatud Inzolia ja Sauvignon Tasca viinamarjadest. Veini lõi 1984. aastal krahv Giuseppe tähistamaks oma 50. pulma-aastapäeva. Sauvignon Tasca on Tasca d'Almerita veinimaja aretatud Sauvignon Blanc-i kloon, mille aretamine võttis 40 aastat aega. Inzolia on Sitsiilia üks tähtsamaid valge viinamarja sorte (järgnedes Catarratto-le). Küpsest peast tüüpiliselt kõrge suhkru sisaldusega ja madala happega.

Inzolia veiniaia pinnas on savine ning Sauvignoni oma liivane. Veiniaiad asuvad 500 - 700 meetri kõrgusel merepinnast. Koristus toimub septembris (Sauvignon) ja oktoobris (Inzolia). Käärimine toimub terasmahutites 16-18 kraadi juures 15 päeva. Malolaktilist käärimist ei kasutata. Vein laagerdub 4-5 kuud terasmahutites settega kontaktis ja 6 kuud pudelis.

Vein on kuldkollane. Aroomis on tunda õunu, melonit, virsikuid ja mett. Maitse on puuviljane, värske ja hea happega. Serveerida 12 kraadi juures aperatiivina, erinevate eelroogadega, valge lihaga ja kooreste pastadega.

Tootja: Tasca d'Almerita
Maaletooja: Balen

Ilse
postitatud 12.01.2024 11:12

Väga hea sai, kiidame retsepti kollektiivselt heaks!