Musta seesami jäätis

Omapärane jäätis, mis tänu mustade seesamiseemnete kasutamisele on sügavhalli värvi :)

Kogus
u 1 liiter
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

75 g musti seesamiseemneid (u 6 sl)

400 g purk suhkruga kondenspiima

4 dl 35% rõõska koort

2 tl vanilliekstrakti

0.25 tl peensoola

Valmistamine

Pane seesamiseemned väikesele pannile ja rösti keskmisel kuumusel 4-5 minutit, panni aeg-ajalt raputades, kuni seesamiseemned on aromaatsed. Võta pann tulelt ja lase 5 minutit jathuda. Siis pane seesamiseemned väikesesse köögikombaini või kohviveskisse ning jahvata pikalt, kuni seemnetest on eraldunud õli ja saad musta läikiva pasta. 

Kui Sul on jäätisemasin:

Sega musta seesami pasta kondenspiima, vanilliekstrakti, soola ja vahukoorega ühtlaseks. Pane saadud segu jäätisemasinasse ning töötle vastavalt masina instruktsioonidele jäätiseks. Tõsta sobiva suurusega karpi ümber ning pane sügavkülma ootele. 

Kui Sul ei ole jäätisemasinat:

Sega suures kausis musta seesami pasta, kondenspiim, vanilliekstrakt ja sool. Vahusta teises kausis rõõsk koor tugevaks vahuks, siis sega osa sellest julgelt kondenspiimasegu hulka. Seejärel sega õrnalt juurde ülejäänud vahukoor. 

Sega ühtlaseks, siis tõsta sobiva suurusega karpi ümber ning pane sügavkülma. Lase jäätisel vähemalt 4-5 tundi taheneda.  

Retsept on mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR