75 g musti seesamiseemneid (u 6 sl)
400 g purk suhkruga kondenspiima
4 dl 35% rõõska koort
2 tl vanilliekstrakti
0.25 tl peensoola
Pane seesamiseemned väikesele pannile ja rösti keskmisel kuumusel 4-5 minutit, panni aeg-ajalt raputades, kuni seesamiseemned on aromaatsed. Võta pann tulelt ja lase 5 minutit jathuda. Siis pane seesamiseemned väikesesse köögikombaini või kohviveskisse ning jahvata pikalt, kuni seemnetest on eraldunud õli ja saad musta läikiva pasta.
Sega musta seesami pasta kondenspiima, vanilliekstrakti, soola ja vahukoorega ühtlaseks. Pane saadud segu jäätisemasinasse ning töötle vastavalt masina instruktsioonidele jäätiseks. Tõsta sobiva suurusega karpi ümber ning pane sügavkülma ootele.
Sega suures kausis musta seesami pasta, kondenspiim, vanilliekstrakt ja sool. Vahusta teises kausis rõõsk koor tugevaks vahuks, siis sega osa sellest julgelt kondenspiimasegu hulka. Seejärel sega õrnalt juurde ülejäänud vahukoor.
Sega ühtlaseks, siis tõsta sobiva suurusega karpi ümber ning pane sügavkülma. Lase jäätisel vähemalt 4-5 tundi taheneda.
Retsept on mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Musta seesami jäätis
Omapärane jäätis, mis tänu mustade seesamiseemnete kasutamisele on sügavhalli värvi :)