Rabarbrikreem

Kaunivärviliste posset-tüüpi pokaalidesserd tegemiseks läheb vaja vaid nelja komponenti. Kõrvale paku näiteks liivaküpsiseid

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g puhastatud rabarbrit

180 g peensuhkrut

5 dl 35% rõõska koort

2 suure sidruni mahl

Valmistamine

Lõika rabarbrivarred 3 cm juppideks. Pane koos poole suhkruga kaussi, sega läbi ning lase 20 minutit tõmmata. 

Kuumuta ahi 160 kraadini. Laota rabarbritükid (ja kaussi kogunenud suhkrusiirup) ahjuvormi ning küpseta 25 minutit, kuni rabarber on täiesti pehme.

Tõsta küpsetatud rabarber koos vedelikuga köögikombaini ning püreesta, siis hõõru läbi peene sõela. Suru lusikaseljaga nii, et võimalikut palju rabarbrimassist kätte saada! Lase rabarbripüreel täielikult jahtuda.

Pane rõõsk koor ja ülejäänud suhkur sobiva suurusega potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Siis alanda kuumust ning lase 3 minutit podiseda, segades, et suhkur lahustuks. Siis tõsta pott tulelt, sega juurde sidrunimahl ja rabarbripüree. 

Jaota kuue klaasi või väikese ramekin-vormi sisse. Kata pealt toidukilega ning lase jahedas 3 tundi või järgmise päevani maitsestuda.

Loe veel:

Mugandatud Briti ajakirjast Delicious.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 06.06.2024 12:57

Mul sai rabarbripüreed ilmselt liialt palju, maitse tuli natuke liiga vänge. Ja rabarbrit läbi sõela ajada on üks rist ja viletsus, eriti ei tahtnud läbi minna, suurem osa jäi sõela peale, aga see maitses hästi ka niisama süüa. Avastasin posseti alles üsna hiljuti ja olen sellest magustoidust vaimustuses - nii lihtsa vaevaga nii hea tulemus.