Valge kala oblikakastmes

Algretseptis kasutati lestalist (sobivad nt väikesuulesta topeltfilee, nahata klaaskammeljas, luudega harilik merikeel), ent hapuoblikakaste sobib ka teistele valgetele kaladele. 

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 lestafileed (nahaga topeltfilee) - nt

väikesuulesta või klaaskammeljat või merikeelt

võid

125 ml kuiva valget veini

2 sl crème fraîche'i

kimp hapuoblikaid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Aseta kalafileed, nahk all, ahjuvormi. Maitsesta soola-pipraga, aseta peale mõned võitükikesed. Kalla peale vein. Tõsta vorm ahju ning küpseta 10 minutit, kuni kalafileed on läbi küpsenud (aeg sõltub muidugi kalafilee paksusest).

Tõsta ahjust välja ja aseta kuumutatud taldrikule. 

Kalla ahjuvormi kogunenud leem väikesesse potti, lisa crème fraîche. Kuumuta kergelt läbi, kuni leem pakseneb. Lisa pestud ja ribadeks lõigatud hapuoblikas ning kuumuta läbi. Tõsta kaste kalafileedele ja serveeri.

Kõrvale sobivad keedetud varajased kartulid, mis on kergelt võiga segatud. 

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (mai 2010)

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 21.05.2015 11:27

Soovitan soojalt! Crème fraîche'i asemel kasutasin Saare smetanat (30%) ja kastet tegin hoopis vastupidises järjekorras (esmalt hautasin oblikad võiga, siis lisasin smetana ja lõpuks kuumutasin koos kalaküpsetusvedelikuga). Sobis hästi ka pangasiusefileedega.

Antoon
postitatud 20.06.2022 19:17

See oli küll väga hea!