Pärlkana koore-siidrileemes

Vahukoores ja kuivas siidris hautatud pärlkana. Sama rooga sobib valmistada ka kodukanast või mõnest metslinnust. 

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5-1.8 kg pärlkana

100 g võid

soola ja musta pipart

1 sellerivars

2 küüslauguküünt

3 dl kuiva õunasiidrit

1 l 35% rõõska koort

Valmistamine

Määri pärlkana võiga kokku, maitsesta soola-pipraga. Prae hakitud küüslauk ja viilutatud varsseller kergelt pannil läbi, siis kalla ahjunõu põhja. Lisa rõõsk koor ja siider. Tõsta ahjupotti ka pärlkana.

Kata ahjupott kaanega ning tõsta 160-170kraadisesse ahju. Küpseta umbes 1 tund ja 10 minutit. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud ajakirja Oma Maitse 2015. a. mainumbrist, kus seda jagas Tiina Mardisoo Läänemaalt.

LISA KOMMENTAAR