Spargelkapsas sinepi-kapparikastmega

Pikantne kaste keedetud või aurutatud brokoli e. spargelkapsa juurde. 

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Sinepi-kapparikaste:

75 g võid

2 tl Dijoni sinepit

0.5 sidruni mahl

2 sl kappareid

Lisaks:

1 spargelkapsas ehk brokoli või suur punt brokoliinit

Valmistamine

Murra spargelkapsas õisikuteks (brokoliinid võid terveks jätta), keeda või auruta soolaga maitsestatud vees (krõmps)pehmeks. 

Pane või, sinep ja sidrunimahl väikesesse potti. Kuumuta, kuni või on sulanud, siis sega juurde kapparid. 

Kalla segu aurutatud või keedetud spargelkapsaõisikutele ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lõika spargelkapsas e. brokoli väiksemateks õisikuteks - siis on see rohkem salati moodi. 

Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express". Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR