külmpressitud oliiviõli
1 kooritud ja poolitatud küüslauguküüs
2-3 dl toasooja head ricotta't
musti oliive õlis
riivitud sidrunikoort
hakitud värsket münti
Kuumuta grillahi või gaasigrill mõõdukalt tuliseks.
Lõika ciabatta 8-12 umbes 1 cm paksuseks viiluks. Nirista saiaviiludele õli, siis grilli mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. Hõõru kuumadele saiaviiludele küüslauku soovi korral.
Aseta igale röstitud saiaviilule kuhjaga lusikatäis ricotta't, siis puista peale hakitud oliivid, riivitud sidrunikoor ja veidi mündilehti. Jahvata pipraveskist veidi pipart peale.
Alexander Weizen on klassikaline pinnakääritusmeetodil valmistatud saksapärane nisuõlu, milles nisulinnaste sisaldus on vähemalt 50%. Õlle eripära on see, et selle valmistamisel kasutatakse erilistkräusening meetodit, kus juba kääritatud õllele lisatakse osaliselt kääritamata õlut ning toimub topeltkääritus, mis annab õllele puuviljase järelmaitse ning rikkaliku vahu.
Alexander Weizen on mõeldud neile, kes ootavad õllelt pigem värskust kui humalamõrudust. Õlles on tunda puuviljast magushapukat maitset ning ohtralt tsitruste värskust. See on suurepärane janukustutaja, mida võib samuti erinevate roogade kõrvale sobitada.
Mõrusus 14 IBU • Värvus 8 EBC • Virde tihedus 12%P
Tootja: A le Coq
Krõbesaiad ricotta, oliivide ja mündiga
Crostini-suupisted ricotta, mustade oliivide, sidruni ja värske mündiga - väga vahemereline amps!