Singi-porrupasta

Sellist mõnusat ja veidi argisemat pastarooga Pasta con porri e salsiccia pakuti meile San Gimignano lähistel Poggio Alloro külalistemajas.

Retsept on mugandatud külalistemaja perenaise Sarah Fioroni raamatust A Family Farm in Tuscany.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

400 g porrut

noaotsatäis soola

400 g toorvorsti

400 g fusilli makarone

1 dl rõõska koort

6 sl riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Lõika porru 5 mm paksusteks viiludeks. Eemalda toorvorstilt kest, pudista hakkmass tükkideks. 

Kuumuta õli paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel. Lisa porru ja prae segades umbes 5 minutit, kuni porru pehmeneb. Maitsesta soolaga ning kuumuta veel 5 minutit.

Lisa toorvorst ning prae segades umbes 7 minutit, kuni hakkmass on läbi küpsenud. Lisa rõõsk koor ja kuumuta veel mõned minutid. 

Samal ajal kuumuta suur potitäis vett keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa makaronid  ning keeda makaronid al dente. Kurna ja sega kastme hulka. Riivi peale veidi parmesani ja serveeri kohe. 

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp. Fotol on singi-porrupasta tagumine roog, ees on Tiziana safranipasta.

LISA KOMMENTAAR