Mustika-rukkipuder

Selle hommikupudru valmistamiseks on vaja purustatud rukkiteri ehk rukkitangu (soome k. ruisruohe, rootsi k. rågkross

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

200 g külmutatud mustikaid

4 dl purustatud rukkiteri

0.75 dl piima või rõõska koort

0.5 dl toor-roosuhkrut

1 tl soola

Serveerimiseks:

veel (külmutatud) marju

Valmistamine

Kuumuta vesi potis keemiseni, siis lisa külmutatud mustikad ning rukkitang. Hauta putru tasasel tulel umbes tund aega, sega aeg-ajalt hoolikalt, et puder põhja ei hakkaks. 

Lõpus lisa rõõsk koor või piim, kuumuta läbi ning maitsesta. Serveeri marjadega. 

Retsept on Soome ajakirjast Kotiliesi, 30.12.2014

LISA KOMMENTAAR