Värsked kartulid oblikaga

See lihtne idee on Briti kokalt Hugh Fearnley-Whittingstalli sulest. Sobib nii iseseisvaks roaks kui ka näiteks kala kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g varajasi kartuleid, selliseid pisemaid

vett ja soola

25 g võid

1 sl oliiviõli

korralik peotäis hapuoblikaid

Valmistamine

Hõõru kartulid korralikult puhtaks, siis keeda soolaga matsestatud vees pehmeks (ära üle keeda!).

Kartulite keetmise ajal pese oblikalehed puhtaks, eemalda varrerootsud. Aseta oblikad üksteise peale virna ja lõika ribadeks.

Kui kartulid on valmis, siis kurna need ja lõika võimalikult ruttu pooleks. Pane kaussi, sega juurde või, õli ja ribastatud oblikas. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR