2-3 pärlkana
250 g läbikasvanud peekoniviile
1 küüslaugumugul (lõika horisontaalselt pooleks)
kobar punaseid viinamarju
2 dl rosé veini
2 dl vett
1 sl nisujahu
soola ja musta pipart
Pane pärlkanarupskid veega täidetud potti ning keeda neid tasasel tulel 40-50 minutit, et saaksid maitsva leeme.
Kuumuta ahi 180 C. Aseta igale pärlkanale kaks peekoniviilu. Maitsesta linnud soola-pipraga, aseta ahjupannile. Küpseta 30 minutit.
Pane siis pannile küüslaugupoolikud ja kooritud šalottsibulad, väikesed viinamarjakobarad, vesi ja valge vein. Küpseta veel 30 minutit.
Valmis pärlkanad on kuldpruunid ja pehmed. Kontrolli küpsust, torgates kintsu ja rinna vahele nt kahvliga - lihamahl ei tohiks enam verine olla.
Võta pärlkanad, peekon, šalotid ja viinamarjad pannilt ja aseta kuumale serveerimisalusele. Kata fooliumiga ja hoia soojas.
Valmista kaste. Aseta ahjupann pliidile, lisa jahu pannileemele ja sega vispliga ühtlaseks. Kuumuta, kuni kaste pakseneb. Lisa vähehaaval juurde puljong, maitsesta kaste parajaks. Lase kastmel paar minutit podiseda, siis serveeri koos pärlkanaga.
Retsept on Briti ajakirjast Delicious.
Röstitud pärlkana
Arvesta 1 pärlkana 2-3 sööja kohta.