Pajapraad faasanist

Selles sügiseses roas võib edukalt kasutada nii faasanit, pärlkana, põldpüüd kui ka tavalist kodukana. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 faasanit või põldpüüd või pärlkana

1 sl nisujahu

soola ja musta pipart

50 ml õli

2 paksemat viilu suitsupeekonit

8 pesa- ehk šalottsibulat

2 porgandit

2 pastinaaki

1 purustatud küüslauguküüs

1 tüümianioks

1 majoraanioks

2 loorberilehte

1 dl Marsala veini või magusat šerrit

50 ml punast veini

2 dl kanapuljongit

1 tl suhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. Maitsesta jahu soola-pipraga, siis veereta faasaneid jahus. Koori porgandid ja pastinaagid, lõika ca 5 cm juppideks ja siis pikuti neljaks. Koori šalotid.  

Kuumuta õli suures ahjupotis, siis pruunista faasanid ümberringi. Tõsta faasanid taldrikule ootama. 

Nüüd pane potti ribadeks lõigatud peekon, köögiviljad, küüskauk ja ürdid, samuti faasanite paneerimiseks kasutatud jahu. Prae umbes 5 minutit, kuni köögiviljad veidi värvi muudavad.

Pane faasanid potti, samuti Marsala, vein ja puljong. Maitsesta suhkruga, siis kata ahjupott kaanega. Hauta 1 tund ja 30-50 minutit 180-kraadises ahjus, kuni faasanid on täiesti küpsed. 

Serveeri briti köögis populaarse saiakastmega

Retsept on BBC Good Foodi lehelt. 

LISA KOMMENTAAR