1.5 kg kaaluv pärlkana
1 sidrun
2 sl terasinepit
3 sl oliiviõli
3-4 suurt porgandit
750 g jahusemaid kartuleid
3-4 kobedamat porrut
3 dl valget veini
8 õhukest viilu läbikasvanud peekonit
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 C. Pühi pärlkana köögipaberiga puhtaks, maitsesta korralikult soola-pipraga. Pane suurele ahjupannile ja pane ahju.
Riivi sidrunikoor peene riiviga, pane suurde kaussi. Lisa sinep ja õli, lõika sidrun ise pooleks ja pista ahjus oleva pärlkana kõhtu.
Koori porgandid ja kartulid, lõika need ampsusuurusteks tükkideks. Porru lõika 3-4 jupiks (kasuta ainult valget ja helerohelist osa). Pane köögiviljad suurde kaussi sinepi, õli ja sidrunikoore segusse. Sega korralikult läbi.
Kui pärlkana on 30 minutit ahjus olnud, siis võta ahjupann ahjust välja, tõsta köögiviljad ümber linnu. Maitsesta kergelt soolaga ning pane ahjupann veel 45 minutiks ahju.
Võta ahjupann välja, piserda pärlkana ja köögiviljad kergelt veiniga üle. Laota peekoniribad linnule. Pane ahjupann veel 15-20 minutiks ahju, kuni peekoniribad on krõbedad ning köögiviljad küpsed.
Briti ajakirja BBC Good Food retsept (oktoober 2005, Guinea fowl with mustard & lemon roots)
Pärlkana ahjuköögiviljadega
Ahjus küpsetatud pärlkana ja sinepi-sidrunimaitselised köögiviljad (kartul, porru ja porgand).