Piparkoogitrühvlid

"Natuke küpsetamist, pisut purustamist, veidike segamist ning valmis need ongi - jõulutrühvlid, mis rõõmustavad oma piparmündise värskuse või sidruni-tšillise teravusega."

Neid trühvleid võib teha valmis piparkookidest, ent võib ka ise piparkoogid esmalt küpsetada. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g Leiburi Maiase piparmündiga või sidruni-tšilli piparkoogitainast

150 g toasooja võid

2 tl mett

100 g tumedat šokolaadi

naturaalset kakaopulbrit

Valmistamine

Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks kettaks ning küpseta ahjus 175 kraadi juures seni, kuni piparkook on valmis. Lase jahtuda ning seejärel purusta saumikseriga peeneks.

Sega toasoe või ja mesi omavahel ning sega juurde piparkoogipuru. Mikserda saumikseriga korra kogu segu veelkord üle.

Sulata šokolaaditükid vesivannil ning sega kokku piparkoogiseguga.

Lase tunnike külmas taheneda. Seejärel vormi käte vahel segust pallikesed, veereta kakaopulbris ning seejärel hoia serveerimiseni külmas.

Ragne Värki retsept ja foto Leiburile, sügis 2014

LISA KOMMENTAAR

Piret L @ FB
postitatud 30.11.2014 15:42

Oh seda peab proovima!

Kerli
postitatud 20.11.2017 19:36

Mis nende säilivus võiks olla?

Pille
postitatud 20.11.2017 22:17

Kerli, ilmselt paar päeva, mitte rohkem.