250 g toasooja võid
150 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
300 g nisujahu
90 g kuivatatud jõhvikaid
100 g valget šokolaadi
Kuumuta ahi 170 kraadini. Kata kaks suurt ahjuplaati küpsetuspaberiga.
Mikserda või tuhksuhkru ja vanilliga heledaks ja kreemjaks. Sega käsitsi sisse jahu, hakitud jõhvikad ja peeneks hakitud šokolaad. Tõsta tainas jahuga ülepuistatud tööpinnale ja vormi suureks tainapalliks.
Võta iga küpsise jaoks supilusikatäis tainas ja vormi see pallikeseks. Aseta pallid 5 cm vahedega küpsetusplaatidele. Suru tainapallid kahvliga lamedamaks. Aseta plaadid 15 minutiks külmkappi.
Siis küpseta 170-kraadises ahjus 15-18 minutit, kuni küpsised on kuldsed. (Kui paned korraga ahju kaks plaaditäit küpsiseid, siis muuda poole küpsetamise ajal plaatide asukohta, et küpsised ühtlasemalt küpseksid).
Lase küpsistel 2-3 minutit plaadil jahtuda, siis tõsta need restile ja lase täielikult jahtuda.
Retsept on mugandatud Carla Bardi & Ting Morrise raamatust ”Šokolaad: 140 magusat retsepti" (Koolibri, 2014)
Valge šokolaadi ja jõhvikatega küpsised
Šoti liivaküpsistest inspireeritud küpsised.