Maru Metspalu soovitas mõned aastad tagasi seda rooga lambaprae kõrvale.
2 peotäit rooskapsaid
2 dl õunamahla
1 sl võid
soola ja musta pipart
peotäis puhastatud päevalilleseemneid e. sihvkasid
Puhasta rooskapsad välimistest lehtedest ja loputa veega. Keeda soolases vees 3–4 minutit.
Kuumuta pannil õunamahl ja lisa või. Keeda pisut kokku. Lisa kurnatud rooskapsad, sega, kuni õunamahl hakkab kleepjalt kapsastele.
Viska peoga päevalilleseemneid, pisut soola ja pipart ning “loobi” mõned korrad veel kapsaid õhku, kuni vedelik on kadunud ja kapsad õunased.
Maru Metspalu retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (veebruar 2013)
Õunased rooskapsad päevalilleseemnetega
Maru Metspalu soovitas mõned aastad tagasi seda rooga lambaprae kõrvale.