Alfonso (kokteil)

Alfonso on saanud nime Hispaania kuninga Alfonso XIII järgi, kes jõi sellist kokteili, kui ta Prantsusmaal 1930ndatel eksiilis olles lohutust otsis :)

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

25 ml Dubonnet rouge aperitiivi

2 sortsu Angostura Aromatic Bitters

1 suhkrukuubik

šampust või kuiva vahuveini

1 jääkuubik

sidrunikooreriba

Valmistamine

Pane valge veini klaasi põhja suhkrukuubik ja Angostura bitters. Lisa Dubonnet ja jääkuubik. Täida klaas vahuveiniga, sega kergelt läbi ning kaunista sidrunikoorega. 

Loe veel:

  • Dubonnet rouge on Prantsuse aperitiiv, mille lõi 1846. aastal Pariisi keemik ja veinikaupmees Joseph Dubonnet. Dubonnet on valmistatud punase veini baasil (grenache, muscat, carignan viinamarjad) ja millele annavad omapärase maitse apelsinikoor, kohvioad, hiniin ja salajaste vürtsidega. Dubonnet valmib tammevaatides. Peale avamist tuleb hoida Dubonnet'd külmkapis ja tarvitada mõne nädala jooksul!
  • Valik Dubonnet'ga retsepte Nami-Namis
LISA KOMMENTAAR