Spagetikõrvits ricotta, salvei ja piiniaseemnetega

Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem spagetikõrvits (u 1 kg)

2 dl ricotta't

1 peenestatud küüslauguküüs

oliiviõli

6-8 värsket salveilehte

1 dl röstitud piinia- või seedermänniseemneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. Torka terve spagetikõrvits siit-sealt noa või kahvliga läbi, siis aseta ahjuvormi ning küpseta ahjus umbes tund aega, kuni kõrvits on pehme. 

Võta spagetikõrvits ahjust välja, lase 5-10 minutit jahtuda. 

Samal ajal kuumuta pannil veidi õli. Prae salveilehed kiiresti krõbedaks, aga pea meeles, et see käib hetkega! Ära pruunista! Võta salveilehed kurnlusikaga pannilt, lase hetk köögipaberil taheneda. Pudista salveilehed sõrmede vahel kaussi, sega ricotta ja küüslauguga. 

Lõika küpsetatud spagetikõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned. Kaabi viljaliha kahvli abil ribadeks. Lisa ricottasegule. Sega läbi, maitsesta soola-pipraga. 

Puista peale röstitud piiniaseemned ja serveeri.

Loe veel:

Retsept on USA veebiportaalist The Kitchn.

LISA KOMMENTAAR