Kana-riisipada ananassiga

Kuldkollane argiõhturoog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 kanafileed

3 sl toiduõli

15 cm jupp porrulauku

0.5 tl MEIRA kurkumit e kollajuurt

0.5 tl MEIRA broilerimaitseainet

2 dl konservitud ananassikuubikuid

2 dl pikateralist või risotoriisi

5 dl kuuma vett

0.5 tl soola

2 dl 10% rõõska koort

Valmistamine

Lõika kanafilee väiksemateks kuubikuteks ning pruunista poti põhjas kergelt läbi. Lisa porrurõngad ja kurkum. Kuumuta porrut koos kanaga, sega. Maitsesta soolaga. 

Lisa potti riis ning kuumuta pidevalt segades, kuni riis muutub klaasjaks. Lisa vesi ning keera kuumus madalaks. Lase toidul podiseda, kuni riis on pehme.

Umbes 5-10 minutit enne lõplikku valmimist lisa toidu hulka väikesed ananassikuubikud*. Lõpuks vala juurde kohvikoor, kuumuta keemiseni ning jäta kaane alla järelvalmima. 

Tiina Trolla retsept ilmus ajakirjas Naisteleht (15.11.2013), siin mugandatud kujul. Vähendasin soola kogust (0,5 tl oli täiesti piisav, algretseptis oli 1 tl). Algretseptis oli risotoriis ja 6 dl vett - ma kasutasin olude sunnil pikateralist riisi ja kuna see imab vähem vedelikku, siis võtsin 5 dl vett. Ananassivedeliku lisamisel näen mõtet ainult siis, kui Sul on ananassitükid omas mahlas. Kui on siirupis, siis seda ma küll ei lisaks!

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.10.2014 09:11

Meie pere lastele täitsa meeldis, aga ananassi tükeldan järgmisel korral täitsa väikeseks, suured konservananassikuubikud neile väga ei sobinud.

katikoplime
postitatud 05.08.2016 15:15

Teen seda päikselist rooga juba mitmendat korda ja see on saanud üheks lemmikuks ka meie peres. :)

Marjukas
postitatud 16.03.2017 18:40

Olen siiamaani teinud miskit ploffi sarnast ja selline pada oli midagi uut ..siidjas ja sulas suus. Kurkum jäi lisamata, sest seda polnud ning kasutasin karrist toidukoort.