Peedikissell

Sellist kisselli valmistatakse Valga Põhikoolis. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl vett

200 g keedetud peeti

5 dl õunamahla

2 sl kartulitärklist

4 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Kuumuta vesi potis keemiseni. Samal ajal püreesta peet koos õunamahlaga, lisa püree potti. Lisa suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta keemiseni.

Sega tärklis vähese külma veega, lisa peedisegule, samal ajal poti sisu pidevalt segades. Aja keema, tõsta pott kohe tulelt. 

Lase kissellil jahtuda, serveeri koos kohupiima või kohupiimavormiga. 

NB! Kisselli valmistamiseks võid kasutada õunamahla asemel ka peedimahla, aga pea meeles, et seistes kipub see kissell pruunikaks muutuma. 

Retsept ilmus ajakirja Pere & Kodu retseptivihikus "Pereköök" (september 2014)

LISA KOMMENTAAR

Akaatsia
postitatud 02.01.2015 17:17

Super maitsev! Läheb kordamisele :)