Õlleküpsised

Õlleküpsised maitsevad nagu õhulised lehttainaküpsised.

Kogus
60-70 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 30-60 minutit külmas + 10 minutit ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g võid

6 dl nisujahu

2 dl õlut

Peale:

2 dl suhkrut

3 sl jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Sega omavahel toasoe või, jahu ja õlu. Hoia tainast veidi aega külmas, et oleks kergem rullida. 

Puista lauale veidi jahu ja rulli tainas õhukeseks. Lõika väikese vormiga rattaid jm kujutisi. Kasta üks küpsisepool suhkru-kaneelisegusse.

Tõsta küpsised ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni küpsised on helepruunid.

Juuresoleva foto saatis kasutaja Kiilike.

LISA KOMMENTAAR

Lehise
postitatud 20.08.2008 20:39

Nii täna tegin siis neid õlleküpsiseid ja ise jäin ilma, ainult lõhna tundsin. Nii kui ahjust välja said, nii loosi läksid (meil olid tuttavad külas), veel paluti järgmine kord vähemalt 3 korda niipalju teha.

Proua Simpson
postitatud 23.08.2008 16:17

Ausalt öeldes arvasin, et selle retseptiga on vähem mässamist. Minu soojas köögis kipus tainas ka pärast külmkapis seismist ruttu vedelaks muutuma, nii et hoidsin seda plaaditäite vahel külmkapis edasi. Aga tulemus on hea. Sobib ka soolase küpsisena.

Marit
postitatud 21.09.2008 18:57

väga maitsvad, julgen teiselegi soovitada!

Pille
postitatud 18.01.2016 11:59

Mariti tehtud pilt ka:

Zoozi
postitatud 26.09.2008 08:47

Proovisin ka õlleküpsiseid. Lapsed olid eriti põnevil, et nende jaoks tehakse ja alkoholi pannakse. Maitses väga.

Erka
postitatud 27.09.2008 22:45

Katsetasin soolast varianti. Rullisin taignaplaadi nii suureks kui andis ja puistasin peale riivitud parmesani ja meresoola. Panin taignaplaadi pooleks kokku ja kordasin sama tegevust veel kahel korral (soola siiski rohkem ei pannud). Tõelise laisikuna rullisin taigna küpsetuspaberi peal välja ja sakilise taignalõikuriga lõikasin ruutudeks. Ahjust sain tagasi väga mõnusalt lehelised, soolased näksid.

kontorirott
postitatud 28.10.2008 14:42

Minul ema teeb napoleoni koogi tainaosa justnimelt õlleküpsiste retsepti järgi. Jääb mõnusalt mure ja tunduvalt parem kui poe lehttainast. Soovitan katsetada!

Berit
postitatud 19.07.2010 09:05

Valmistusviis oli muidugi väga lihtne, aga kuna ma tahtsin üsna pisikesi küpsiseid, siis sellega oli juba keerulisem, sest tainas jäi üsna pehme selline. Maitsesid aga väga hästi, ehkki teine kord lisaksin tsipa soola tainasse väikeseks nüansiks ka.

Tiina
postitatud 05.02.2011 22:22

Minu jaoks olid liiga magusad, või pigem suhkrused. Mingit muud maitset peale suhkru õieti tunda polnudki. Igav seega.


postitatud 26.11.2017 17:54

Retseptis ju suhkur puudus, järelikult ei osanud sa ise suhkruga piiri pidada.

Jaanikaant
postitatud 10.02.2011 18:25

Imemaitsvad küpsised lehttaina-laadsest kergesti ja kiirelt valmivast tainast. Krõbedad ja kihilised küpsised on küll suhteliselt rammusad, aga ka väga maitsvad. Originaalretseptis oli peale rapurtamiseks kasutatud ka kaneeli, aga mina kasutasin ainult pruuni suhkrut ja said tõeliselt maitsvad küpsised.

NAAJ
postitatud 10.04.2011 21:10

Nii, nii head küpsised tulid. Tegin poole kogusest ja sain 50 tükki. Hoidsin taigent 1 tund külmkapis, siis vormisin käte vahel pallikesed, panin plaadile, vajutasin kahvliga natukene lamedamaks, suhkru-kaneeli panin peale ja küpsetasin 200 kraadi juures 9 min. Kuna taigen on väga võine ja rasvane, siis arvasin, et rullimisest ei tule küll midagi välja ja minu otsus oli õige.

pöial
postitatud 13.08.2012 15:13

Mina tegin taigna köögikombainis ja panin ööseks külmkappi. Mingit mässamist ei olnud. Külmkapist võtsin järgmisel päeval taigna neljas osas välja (et sai ainult ühe plaaditäie korraga) ja taigen oli ilusti vormitav/rullitav. Siiski lapsepõlves tundusid need küpsised maitsvamad.

triinu
postitatud 27.09.2013 22:28

Super mõnusad küpsised. Mina tegin hoopis juustuga küpsiseid lihtsalt segasin riivjuustu tainale sekka ja pärast raputasin ka peale.no super head olid ja pere sõi neid ja kiitis:-)

Kertu
postitatud 20.08.2016 18:56

Tere! Mind huvitab, kas õlleküpsiseid saab valmistada ka lahtunud õlust või toimib õlu kergitajana vaid seal sisalduva süsihappegaasi tõttu?

Sonera
postitatud 25.05.2025 14:28

Tegin ka õlleküpsiseid: