1 kg pärmitainast
1 kg jõesilmusid
0,5 kg hapukapsast
100 g toiduõli
30 g koorevõid
50 g nisujahu
soola ja musta pipart
Puhasta silmud, lõika tükikesteks ja prae silmutükid õliga pannil (silmu soovitatakse praadida õues).
Seejärel prae pannil taimeõliga eraldi läbi hapukapsas.
Sega silmud ja kapsas kokku, maitsesta soola ja pipraga.
Rulli pärmitainas kaheks ahjuplaadi suuruseks ristkülikuks.
Raputa ahjuplaadile natuke jahu ja seejärel laota sellele tainaruut. Tainale laota silmu-hapukapsa-täidis, kata pirukas teise tainaruuduga ja näpi piruka küljed hoolikalt kinni.
Lõika piruka keskele pealmisse tainakihti ümmargune auguke, et küpsetamise ajal tainas liialt mullitama ei hakkaks.
Pane pirukas kuuma ahju ning küpseta 180-200° C juures 35-40 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.
Valmis pirukas määri üle koorevõiga, kata rätiku või küpsetuspaberiga ja lase pirukal pool tundi tõmmata.
Volga silmupirukas
Seda retsepti jagas ajalehes Õhtuleht Vladislav Koržets 2010. aastal.