Volga silmupirukas

Seda retsepti jagas ajalehes Õhtuleht Vladislav Koržets 2010. aastal.

Kogus
plaadipirukas
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pärmitainast

1 kg jõesilmusid

0,5 kg hapukapsast

100 g toiduõli

30 g koorevõid

50 g nisujahu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta silmud, lõika tükikesteks ja prae silmutükid õliga pannil (silmu soovitatakse praadida õues).

Seejärel prae pannil taimeõliga eraldi läbi hapukapsas.

Sega silmud ja kapsas kokku, maitsesta soola ja pipraga.

Rulli pärmitainas kaheks ahjuplaadi suuruseks ristkülikuks.

Raputa ahjuplaadile natuke jahu ja seejärel laota sellele tainaruut. Tainale laota silmu-hapukapsa-täidis, kata pirukas teise tainaruuduga ja näpi piruka küljed hoolikalt kinni.

Lõika piruka keskele pealmisse tainakihti ümmargune auguke, et küpsetamise ajal tainas liialt mullitama ei hakkaks.

Pane pirukas kuuma ahju ning küpseta 180-200° C juures 35-40 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.

Valmis pirukas määri üle koorevõiga, kata rätiku või küpsetuspaberiga ja lase pirukal pool tundi tõmmata.

Nipid ja soovitused:

  • Koržets soovitab pirukatäidisesse panna veel praetud sibulat, hapumat õuna ja/või praetud seeni. Täidise maitsestamiseks võib kasutada ka suhkrut ja tüümiani. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR