Põldmarja-karamellikaste

Riisiäädikaga maitsestatud põldmarja-karamellikaste sobob hästi nt vanillijäätisega. 

Kogus
u 3 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl suhkrut

4 sl maitsestamata riisiäädikat

5 dl värskeid või külmutatud põldmarju (u 280 g)

Valmistamine

Pane suhkur väiksemasse potti ning kuumuta, kuni suhkur hakkab külgede peal kuldpruuniks tõmbuma. Ära alguses sega! Kui suhkur on osaliselt sulanud, siis võid aeg-ajalt segada. Kuumuta, kuni kogu suhkur on sulanud ja potis on merevaigukarva karamell - umbes 6-8 minutit. 

Tõsta pott tulelt ja sega ettevaatlikult juurde riisiäädikas, siis lisa marjad. Pane pott uuesti keskmisele kuumusele ning sega, aeg-ajalt segades, 6-8 minutit. Siis peaks olema kogu karamell uuesti sulanud ja marjad pehmed.

Lase jahtuda.  

Allikas: USA ajakiri Bon Appetit (mai 2014).

LISA KOMMENTAAR