500 g Digestive-küpsiseid
1.5 sl jahvatatud kardemoni
250 g sulatatud võid
Mustika-toorjuustukate:250 g (sulatatud) mustikaid
6 dl Smetana hapukoort
500 g vanillimaitselist toorjuustu
3 dl suhkrut
0.5 tl soola
Kaunistuseks:Peenesta küpsised ja kardemon peeneks puruks. Sega sulavõiga, siis suru 30x40 cm koogivormi põhjale.
Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit.
Klopi toorjuust, hapukoor, suhkur ja sool kausis ühtlaseks.
Kuumuta marjad potis, siis püreesta saumikseriga. Võta pott tulelt, sega kuivaks surutud želatiinielehed marjapüree hulka ja sega, kuni sulanud. Siis sega marjapüree toorjuustusegu hulka.
Kalla toorjuustusegu vormi küpsisepuru peale, silu pealt ühtlaseks.
Pane kook vähemalt 5 tunniks jahedasse tarretuma.
Serveerimiseks lõika kook ruutudeks, kaunista mustikatega.
Allikas: Rootsi ARLA (Blåbarscheesecake). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mustika-toorjuustukook
Plaadikook mustikate ja toorjuustuga.