Mustika-toorjuustukook

Plaadikook mustikate ja toorjuustuga.

Kogus
24 koogitükki
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Küpsisepõhi:

500 g Digestive-küpsiseid

1.5 sl jahvatatud kardemoni

250 g sulatatud võid

Mustika-toorjuustukate:

6 želatiinilehte

250 g (sulatatud) mustikaid

6 dl Smetana hapukoort

500 g vanillimaitselist toorjuustu

3 dl suhkrut

0.5 tl soola

Kaunistuseks:

mustikaid

Valmistamine

Peenesta küpsised ja kardemon peeneks puruks. Sega sulavõiga, siis suru 30x40 cm koogivormi põhjale. 

Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. 

Klopi toorjuust, hapukoor, suhkur ja sool kausis ühtlaseks.

Kuumuta marjad potis, siis püreesta saumikseriga. Võta pott tulelt, sega kuivaks surutud želatiinielehed marjapüree hulka ja sega, kuni sulanud. Siis sega marjapüree toorjuustusegu hulka. 

Kalla toorjuustusegu vormi küpsisepuru peale, silu pealt ühtlaseks. 

Pane kook vähemalt 5 tunniks jahedasse tarretuma. 

Serveerimiseks lõika kook ruutudeks, kaunista mustikatega. 

Loe veel:

Allikas: Rootsi ARLA (Blåbarscheesecake). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 02.10.2021 09:00

Mõnus plaaditäis suuremale külaliste seltskonnale!