400 g paksu maitsestamata või Kreeka jogurtit või hapukoort
2 väiksemat toorest peeti
4-5 hakitud küüslauguküünt
4 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
peotäis värskeid müntilehti
Pese peedid, koori ja riivi peet peene riiviga.
Sega jogurt, hakitud küüslauk, oliiviõli, hakitud münt ja riivitud peet omavahel, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta serveerimiskaussi, kaunistamiseks puista peale veel hakitud münti ja nirista peale veidi oliiviõli.
Peedi-tzatziki
Küüslaugu ja mündiga peedi-jogurtisalat. Jogurti asemel võib kasutada ka hapukoort, saab rammusama salati :) Paku koorega keedetud varajaste kartulite kõrvale või grillitud (linnu)lihavorstide juurde või serveeri krõbeda nisuleivaga.
NB! Salatis kasutatakse toorest peeti!