Peedi-tzatziki

Küüslaugu ja mündiga peedi-jogurtisalat. Jogurti asemel võib kasutada ka hapukoort, saab rammusama salati :) Paku koorega keedetud varajaste kartulite kõrvale või grillitud (linnu)lihavorstide juurde või serveeri krõbeda nisuleivaga. 

NB! Salatis kasutatakse toorest peeti!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g paksu maitsestamata või Kreeka jogurtit või hapukoort

2 väiksemat toorest peeti

4-5 hakitud küüslauguküünt

4 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

peotäis värskeid müntilehti

Valmistamine

Pese peedid, koori ja riivi peet peene riiviga. 

Sega jogurt, hakitud küüslauk, oliiviõli, hakitud münt ja riivitud peet omavahel, maitsesta soola-pipraga. 

Tõsta serveerimiskaussi, kaunistamiseks puista peale veel hakitud münti ja nirista peale veidi oliiviõli.

Loe veel:

Pildid tegid Nami-Nami toimetajad Ilse ja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 04.08.2014 20:38

hirmus maitsev!

Irina Rinsuke @ FB
postitatud 05.08.2014 18:40

Tegin ka ja väga maitsev oli!

Tiiu Mihkelson @ FB
postitatud 05.08.2014 18:40

Nii maitsev! Olen küüslaugu ja peediga suur sõber, see toit jääb kindlasti lemmikute hulka.

Helvi Nazimov @ FB
postitatud 06.08.2014 14:01

Mõnus,tervislik,maitsev!