3-4 suurt küpset valge viljalihaga virsikut
pudel kuiva vahuveini (nt Jacob's Creek Sparkling Chardonnay Pinot Noir)
Pane küpsed virsikud mõneks ajaks külmkappi jahtuma. Ka vahuvein (Prosecco või Jacob's Creek Sparkling, vt all) peaks olema külmkapikülmad.
Hõõru virsikud läbi peene sõela või püreesta köögiikombainis. Pane iga vahuveinipokaali põhja 2 tl virsikupüreed, siis täida pokaal vahuveiniga. Serveeri kohe.
NB! Kui Sul värskeid virsikuid ei ole, siis asenda pigem kvaliteetse virsikumahla kui kompotivirsikutega!
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Austraalia päritolu Jacob's Creek'i premium hinnaklassi vahuvein Brut Cuvée. Brut Cuvée on valmistatud klassikalistest šampanja viinamarjadest Chardonnay ja Pinot Noir. Viinamarjad on hoolikalt valitud parimatest veiniaedadest, peamiselt Buckland Valley, Cowra ja Adelaide Hills. Korjatakse ööjaheduses, minimaalne kontakt marjakestadega ja õrn mahla pressimine annab tulemuseks delikaatse ja peene puuviljase aroomi. Eri piirkondade viinamarjadest valmiv vein fermenteeritakse eraldi, kasutades Champagnest pärit pärmikultuuri. Nii valmib baasvein, mille teine käärimine toimub nagu traditsioonilise šampanja puhul pudelites.
Värvus: keskmise kollakas-rohelise värvusega, peened ja pikka aega kerkivate mullikestega.
Aroom: tsitrust ja röstitud india pähklit Chardonnay marjast ja atraktiivne värske nisuleiva karakter Pinot Noir viinamarjast.
Maitse: elegantsed puuviljased, kreemjas-võine, sügav.
Järelmaitse: pehme, vürtsikas, puhas.
Maaletooja Pernod Ricard Estonia.
Tootja: Jacobs CreekPuhas klassika!
Bellini (kokteil)
Klassikalist Bellini-kokteili tehakse valge virsiku püree ja Prosecco vahuveiniga. Aromaatseid valge viljalihaga virsikuid on müügil vaid kesksuvel ja varasügisel, nii et valmista jooki just sel perioodil!
Retsept on pärit Veneetsias asuvast Harry's Bar'ist, kus seda valmistati esmakordselt juba 1948. aastal.