Dry Martini (kokteil)

Klassikaline džinnikokteil vermutiga. Siin on IBA retsept, aga alles 20. sajandi alguses võeti džinni ja vermutit vahekorras 1:1, 1930ndatel ja 1940ndatel võeti džinni ja vermutit vahekorras 3:1 või 4:1. 

Teadupärast oli James Bond suur Martini-sõber ja palus seda šeikeris teha (shaken, not stirred). Õiget Martinit ikka segatakse, šeikeris tehtud Martini on Bradford

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

60 ml džinni

10 ml kuiva vermutit

Kaunistuseks:

sidrunikooreriba või oliiv

Valmistamine

Pane viin ja vermut Martini-klaasi sisse. Garneeri sidrunikooreriba või oliiviga. 

Alternatiiv: valmista jook old-fashioned klaasis ja serveeri jääkuubikutega. 

Dirty Martini - lisa sorts oliivimarinaadi ja garneeri oliiviga.

Perfect Martini - võta pooleks kuiva ja magusat vermutit.  

LISA KOMMENTAAR