Siidrikartulid

Õunasiidris ja kanapuljongis küpsetatud kartulid. Sobivad ka lastele, kuna alkohol aurustub kuumutades.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

6 jahusemat kartulit (Maris Piper)

25 g võid

2 sl oliiviõli

2 katki surutud küüslauguküünt

paar-kolm tüümianioksa

3 dl kuiva inglise siidrit (nt Hogan's Dry Cider)

3 dl kanapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid. Lõika mõlemalt poolt väike viil ära, nii et kartul kenasti paigal püsiks.

Kuumuta või ja õli suurel praepannil, kuhu kõik kartulid üksteise kõrvale ära mahuvad. Kui rasv on kuum, siis prae kartulid mõlemalt poolt tumepruuniks (u 10-15 minutit). 

Lisa küüslauk. Siis lisa siider ja kanapuljong, nii et kartulid oleksid poolenisti vedelikus. Kuumuta tasasel tulel 20 minutit, siis keera kartulid ringi ja kuumuta ka teiselt poolt 20 minutit. (Vajadusel lisa kanaleent ja siidrit juurde). 

Lõpus pane kartulid 10 minutiks 180kraadisesse ahju.

Retsept on BBC Good Food lehelt, pildid tegi Veronika Roosimaa.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 26.01.2015 21:24

Väga maitsev viis kartulite valmistamiseks. Kasutasin Somersby siidrit ja tüümiani asemel lisasin värsket rosmariini.

Veronika
postitatud 27.01.2015 16:13

Mina kasutasin naturaalset, kuiva Inglise siidrit - tulemus oli fantastiline!