Parmesaniküpsised

'Modern Scottish' liigi alla käivad muredad juustuküpsised. Need soolased küpsised sobivad hästi nii aperitiivi kõrvale, rammusa talvise supi kõrvale kui ka pealelõunase kohvitassi juurde.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

75 g värskelt riivitud parmesani

75 g magedat võid

0,25 tl soola

75 g sõelutud nisujahu

Valmistamine

Pane kõik ained köögikombaini ja töötle kergelt ühtlaseks klombiks.

Võta segu köögikombainist välja ja vormi toidukile peal umbes 23 cm pikkuseks vorstiks. Pane umbes tunniks ajaks külmkappi tahenema (või 20 minutiks sügavkülma).

Määri ahjuplaat võiga.

Lõika tahenenud tainas hästi terava noaga 18-20 õhukeseks viiluks. Aseta need võitatud ahjuplaadile ja tee kahvliga kerged torked tainaketastele.

Küpseta 150kraadises ahjus 18-20 minutit, kuni küpsised on kergelt kuldpruunid.
Lase enne serveerimist metallrestil jahtuda.

Retsept on Sue Lawrence' raamatust Scottish Kitchen (Parmesan shortbread). Pildi tegi KIRSIKE.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 20.06.2009 20:50

Mõnusalt muredad :)