8 dl 35% rõõska koort
150 ml linnaseviskit
110 g suhkrut
3 sl vanilliekstrakti
2.5 sl agar-agarit
Maasikad:300-500 g maasikaid
3-4 sl suhkrut
3-4 sl apelsinimahla
Panna cotta valmistamiseks pane kõik komponendid toodud järjestuses potti, agar-agar puista kõige peale. Kuumuta tasakesi, aga ära sega. Kui segu keema hakkab, siis alanda kuumust ja siis sega. Lase 10-15 minutit podiseda, siis kurna läbi kahekordse marli, et kätte saada mittelahustunud agar-agar.
Kalla kuue portsjonvormi sisse ja lase vähemalt 3 tundi külmkapis taheneda.
Maasikate jaoks pane suhkur madalasse potti ja kuumuta tasakesi, kuni suhkur hakkab sulama. Kui suhkur värvi muudab, lisa apelsinimahl ja sega, kuni karamellisegu pakseneb. Võta pott tulelt, lisa maasikad ja sega õrnalt, et kõik maasikad oleksid karamellisiirupiga kaetud.
Serveerimiseks libista noaga vormi seina mööda, et panna cotta kergemini lahti tuleks. Pööra panna cotta ettevaatlikult vormist välja serveerimistaldrikule. Aseta üks maasikas panna cotta peale, ülejäänud koos kastmega magustoidu kõrvale.
Allikas: restoran David Bann, Edinburgh
Tegin magustoitu agar-agari asemel želatiiniga. Tardus külmkapis üleöö. Kasutasin suitsust single malti BenRiach 10, mis oli sellises koguses liiga tugev - soovitan proovida kas väiksemat kogust või mahedamaitselist viskit. Ideena väga lahe magustoit ja pärast retsepti timmimist proovin kindlasti uuesti.
Viski panna cotta marineeritud maasikatega
Linnaseviskist panna cotta't serveeritakse karamelliseeritud marineeritud maasikatega.