Maasika-kausitort

Leedriõiesiirupi, savoiardi-küpsiste ja maasikatega kausitort. 

Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200-250 g Savoiardi küpsiseid

0.5 dl leedriõiesiirupit + 1 dl vett

1 kg küpseid maasikaid

4 dl 35% rõõska koort

2 sl tuhksuhkrut

460 g topsi vanillipudingut

Valmistamine

Sega leedriõiesiirup veega. Eemalda maasikatelt tupplehed, lõika marjad neljaks. 

Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks, siis sega õrnalt juurde vanillipuding. 

Laota mõned küpsised kena (jalaga) klaaskausi põhjale, pintselda leedriõiejoogiga. Siis puista peale ohtralt maasikaid ning seejärel kiht kreemi. Korda. Kõige pealmiseks kihiks jääb kreem, sellele puista kaunistuseks veel maasikaid. 

Kata kauss toidukilega ning hoia paar tundi jahedas, et maitsed seguneksid ja küpsised pehmeneksid. 

LISA KOMMENTAAR

nayoko
postitatud 04.07.2014 18:08

Väga lihtne ja ülimaitsev tort!

hanna
postitatud 17.07.2014 17:55

Väga lihtne ning tervele armeele sööjatele maitses väga hästi. Soovitan!

Maani
postitatud 18.07.2014 16:10

Millega leedriõiesiirupit asendada? Või kust seda saan?

Pille
posted on 08.06.2016 07:43

Maani, kodune ebaküdooniasiirup või siis apelsinimahl sobiksid ka. Samas on leedriõiesiirupil selline hästi mõnus suvine aroom ja maitse ning seda on meie kaubandusvõrgus täitsa saadaval (vt Rimi ICA sarja siirupid, BioMarketid jm)

Annika Kits
postitatud 19.07.2014 21:48

Maitses ja oli väga lihtne teha (köige raskem osa on vahukoore vahustamine, siis ainult sega ja lao kihid nöusse). Siirupiks kasutasin sortsu Marsala veiniga segatud aprikoosimoosi. Sellist head körget läbipaistvat kaussi mul polnud, tegin yhe kihina ilusasse keraamilisse koogivormi, tänu pealmisesle rohkele maasikakattele nägi täitsa kobe välja :)

Pille
postitatud 23.07.2017 21:16

Tegin täna seda külalistele - oli endiselt väga meeldiv ja maitses sööjatele väga.

Marike
postitatud 29.12.2017 12:54

Kas praegusel aastaajal võiksid külmutatud marjad värskete asemel ka asja ära ajada, nt vaarikad? Ja kas neid peaks siis enne koogi kokkuladumist sulatama?

Pille
posted on 29.12.2017 17:26

Marike, vaarikad sobiksid ka ja ma paneks need külmana sisse. Kook peab ju seisma ja ootama, marjad jõuavad selle ajaga üles sulada küll.

Anna-Liisa
posted on 03.06.2018 15:21

Kas võiks ka eelmisel õhtul valmis teha või vettib liiga läbi? Tahaks sünnipäevahommikul serveerida.