Äädikakartulid

Algretseptis oli kasutatud destilleeritud valget äädikat (distilled white vinegar), aga asendamiseks sobib ka õunaäädikas. 

Kõige paremini sobivad väikesed varajased kartulid. Mõnus ja kergelt äädikane lisand.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg varajasi kartuleid

2.5 dl õunaäädikat

tavalist jämedat meresoola ja meresoolahelbeid

2-3 sl võid

hakitud värsket murulauku

musta pipart

Valmistamine

Pese kartulid hoolega. Pane potti kartulid, äädikas ja 1 sl meresoola. Lisa nii palju vett, et kartulid oleksid üleni veega kaetud (ca 2,5 cm vee all lausa). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõruta hoolega, siis lõika kartulid pooleks. 

Kuumuta või suurel praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa kartulid, maitsesta soola ja pipraga. Prae, panni aeg-ajalt raputades, kuni kartulid on krõbedad ja kuldpruunid - umbes 8-10 minutit. 

Puista peale soolahelbeid ja hakitud murulauku ja serveeri. 

Mugandatud USA ajakirjast Bon Appetit.

LISA KOMMENTAAR

Silja B @ FB
postitatud 02.06.2014 09:16

Oooo, peab proovima!

Ursula K @ FB
postitatud 15.06.2014 11:18

Proovitud ja tõesti super, külalised ka kiitsid!

Merike V @ FB
postitatud 15.06.2014 11:18

Tahan kindlasti proovida!

Ludmilla P @ FB
postitatud 15.06.2014 11:19

Inglise koka saates oli see retsept,sai katsetatud ja tõesti maitsev oli

Anni
postitatud 18.06.2014 00:48

Tegime, väga maitsvad!

Külli äpardused köögis
postitatud 21.06.2014 10:46

Ütlen ausalt- siga ka ei söönud :( Kahju oli raisatud kartulitest. Keetsin kartuleid u 30 min-pärast praadisin teise sama palju neid võiga. Jube-nagu hapud ping-pongi pallid. Ilmselt oli valmistusviis retseptis vale. Ilmselt peaks kartulid enne lihtsalt vees pehmeks keetma, kurnama ja praadimise ajal lisama veidi valgeveini või õunaäädikat. Nüüd tagantjärgi tundub see nagu loogilisem.

Pille
posted on 01.02.2016 14:34

Külli, ei ole retseptis midagi valesti, Sulle lihtsalt ilmselt ei meeldi äädikas. Samas tulevad ilmselt toredad kartulid ka Sinu välja pakutud viisil valmistades, nii et proovi aga!

Kersti Tuulik
postitatud 11.06.2016 19:46

Õuna äädikaga meile ei meeldinud, proovin tavalise äädikaga. Lõhn on jube :D

Elisabeth Sinipalu
postitatud 11.06.2016 23:12

Aitäh meenutamast! Need on niiiiiii head!

Ele
posted on 30.06.2019 19:26

Kreekas vaimustas meid sarnane roog kuid kartulid olid tehtud sidrunimahlaga. Või oli olemad. Järjekorda ei tea.

Malle Rannamets
postitatud 01.07.2019 22:50

Äädikas tekitab mul kõrvetusi ---parem ei proovi, aga teistele ---head maitseelamust!

Hexy
postitatud 26.07.2019 01:24

Tegin äädika kartuleid ilma äädikata :) olid head!