1 kg kaaluv terve kaheksajalg või pool kilo eelnevalt keedetud kombitsaid
2 sl jämedat meresoola või koššer-soola
1 sl valge pipra teri
2 sl köögivilja- või maapähkliõli
3 tl tandoori-maitseainesegu
Kui kasutad tervet kaheksajalga, siis tuleb see esmalt puhastada ja keeta. Selleks hõõru kaheksajalg 2 sl meresoolaga korralikult sisse, siis loputa, et liigne sool eemaldada. Pane kaheksajalg ja pipraterad suurde potti, kalla peale külm vesi. Kuumuta keemiseni. Keeda ilma kaaneta potis umbes 45-55 minutit, kuni kaheksajalg noaga torgates pehme tundub.
Nüüd on vaja kahte kaussi - ühe suurt ja ühte veel suuremat. Pane suur kauss veelgi suurema kausi sisse pahupidi, siis pane nõrutatud kaheksajalg selle "kupli" peale "istuma", nii et kombitsad alaspidi oleks. Pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.
Lõika kaheksajalalt kombitsad, pea viska minema. Lõika kombitsad u 1 cm laiusteks viiludeks.
(Kui kasutad eelnevalt keedetud kombitsaid, siis lõika need lihtsalt viiludeks).
Kuumuta 1 sl õli suurel pannil tugeval kuumusel. Lisa pooled kaheksajalaviiludest, maitsesta soolaga. Prae umbes 2 minutit ühelt poolt, kuni kaheksajalg on kuldpruun ja peaaegu krõbe, siis teiselt poolt sama kaua. Puista peale 1,5 tl tandoori-segu, sega läbi. Tõsta kaussi, pühi pann köögipaberiga puhtaks ja tee sama ülejäänud õli, kaheksajalaviilude ja tandoori-seguga.
NB! Kaheksajala võid eelmisel päeval valmis keeta. Kata ja hoia külmkapis jahedas.
Allikas: USA ajakiri Bon Appetit
Tandoori-kaheksajalg
Retsepti jagas prantsuse kokk Iñaki Aizpitarte.
Võid kasutada tervet kaheksajalga või eelnevalt keedetud kombitsaid.